Home STADSDICHTER GEDICHTEN ROMANS TRILLERS POEZIE OP STRAAT POEZIE IN VERTALING OPTREDENS WORKSHOPS RECENSIES & PERS CONTACT


ROEL RICHELIEU VAN LONDERSELE

TRILLERS

De trillers van Roel Richelieu van Londersele worden uitgegeven bij uitgeverij Manteau.

ONZICHTBAAR
(2004);

Bij de eenmaking van politie en rijkswacht droomt de Gentse BOB-commandant Dirk Vereecken van promotie. Als hij gepasseerd wordt, is hij razend en stapt op.

Zijn machtigste informant, Le Docteur, biedt hem een winstgevende vakantiejob aan: de dochter van een rijke, Italiaanse zakenman opsporen. Hij negeert alle wijze raad en gaat in op het voorstel. Het lijkt een heldere opdracht, maar hij komt terecht in het internationale web van de maffia en verdwaalt in de Italiaanse, Franse, Duitse en Belgische vertakkingen. In maffiakringen worden ondertussen afrekeningen beslecht met meedogenloze huurdoders. Als een integere industrieel vermoord wordt, leiden de sporen naar de medische wereld en het aids-onderzoek. Die aanwijzingen brengen Vereecken terug naar België. Hij krijgt wel hulp van de Italiaanse commissaris Salvarini en van zijn ex-politiepartner, Guido De Wilde, maar zij zijn gebonden door de wetten van het politieapparaat. De maffia houdt de touwtjes stevig in handen, maar Vereecken bijt zich vast en begint een eigenzinnige, ongelijke strijd. Hij kiest een persoonlijke wraak om de ontglippende, grote maffiabaas toch te treffen.

HET laatste lijk
(2006)

De Wilde, Vereeckens ex-partner, wordt neergeschoten. De Gentse politie staat op zijn kop.

Er is een Italiaanse huurdoder neergestreken in Gent. Hij is onverbiddelijk en noemt zichzelf Capone. Heeft hij iets te maken met het lot van De Wilde of met de dood van een vooraanstaand politicus?

Als Vereecken een andere louche zaak probeert op te lossen, stuit hij op Capone. Deze bruut gaat plots omzichtig te werk. Wie heeft hem in de hand, wie trekt er echt aan de touwtjes? Vereecken graaft en komt terecht in een politiek web, waar grote belangen op het spel staan en mensenlevens niets waard zijn. Vereecken doet het weer solo en neemt grote risico's.

Maar als hij zelf in de gevangenis belandt, is er maar één uitweg: tegen zijn zin het vuile werk doen van de politie.

De vernietiging van Einstein
(2008)

Londersele onthult het Belgische, fascistische complot dat moest leiden tot de vernietiging van Albert Einstein.

Een historisch document, gegoten in een hedendaagse, literaire thriller!

1933: Albert Einstein woont in De Haan in een kleine, halve villa. Hij gaat met zijn secretaris vaak werken in de rustige villa van Alfons Blomme en Blomme mag zijn portret schilderen.

Juli 1967, 1968, 1969: Londersele is in De Haan te gast in het atelier van kunstschilder Alfons Blomme, die hem vertelt hoe zijn vriend Einstein ontsnapte aan een aanslag.

Augustus 2006: Londersele ontmoet in het Nederlandse plaatsje Domburg een Belgische man wiens vader een belangrijke rol speelde in het moordweb dat Einstein moest vernietigen.

Het boek is gebaseerd op nauwkeurig feitenmateriaal en speelt tegen de achtergrond van één van de belangrijkste passages uit onze geschiedenis.

Maart 1933: Aan boord van De Belgenland, op weg van Amerika naar Duitsland, verneemt Albert Einstein dat Hitler de macht heeft overgenomen en dat zijn bezittingen in beslag zijn genomen.

Einstein zet voet aan wal in Antwerpen en verklaart geen voet meer in Duitsland te zetten zolang de nazi's aan de macht zijn. Zijn intieme vriendin Koningin Elisabeth en koning Albert I kiezen partij voor hem. Einstein gaat in De Haan wonen.

De nazi's willen de beroemdste Jood ter wereld en Albert I uit de weg ruimen. Dat door een Duitser laten doen is slechte propaganda. Ze zoeken Belgische medestanders die de klus willen klaren. De Joodse vluchteling David Weinberg krijgt lucht van het moordplan en zet zijn nieuwe toekomst op het spel.

Dit boek toont de mens Albert Einstein en brengt het spannende, psychologische relaas van het Belgische moordweb.